Wednesday, October 14, 2009

Flag this blog please!!!

I've been very busy for a while... And still very busy at the moment :)

Cuma nak minta tolong rakan2 & sesiapa yang come across this entry to flag this blog --> http://nurrabecca.blogspot.com/.


Kenapa kena flag blog ni?

Sebab tuanpunya blog ni (yang in my opinion is a very mereng person) was stealing somebody else's daughter's picture to participate in an online contest. Dah tu, menang pulak tuh!!!

Orang mereng ni got ('stole' is more appropriate) the picture from this mama blogger. Click here to read about her disappointments, frustrations & anger about this incident. Pity her... :(

Geram je bila baca, grrrr..... Really unethical!

This is a lesson learnt for me as well as for all of you out there - please, please, pleaaaaase watermark all your posted pictures in your blog.

Huhuhu, sedih, sedih! Selama ni aku tak pernah terfikir nak watermark gambo2 aku, tapi lepas ni kena beringat selalu...

p/s: Untuk ibu kepada nur rabeca (wujud ke ko ni sebenonya haaaa?), kan dah free2 kena maki dgn blogger2 lain. Isk isk isk...

p/s/s: Untuk kawan2 yang menunggu resipi puding aritu, nanti la aku update ek. Ala... Bukan resipi aku pun, tapi resipi mudah yang aku dapat dari internet :)


Image Hosted by ImageShack.us

9 comments:

Sidratul Muntaha said...

salam moon
ayu ade buat entry psl ni gak smlm
bengong pmpuan tu.
sian mama si maya tu.

Penjejak said...

emmm... hadiah yg diterimanya adalah haram... bukan leh wat pe pun...

DrSam said...

salam singgah. terimakasih diatas maklumat itu. Tak sangka ada juga yang tak malu dan sanggup buat macam tu ye.

al-qamar said...

@ayu, a'ah saya baru pasan ayu pun ada buat posting pasal benda ni. sakit hati kan?

@penjejak, memang takleh watpe, cuma harap2 dia sedar apa akibat yg dia akan terima sebab buat org mcm tu...

@drsam, terima kasih kerana menyinggah :) memang saya pun tak sangka ada manusia kat msia ni yg berperangai mcm tu... kena beringat la lepas ni nampaknya ye...

[S]itie [B]Um [B]Um said...

ei..teruknye!!

rozana said...

moon..
kalo ko bz..
aku lg super bz!haha..
raya 2 mgu aku dok jb n KL..
Inet access xde..
so terperap jekla,
pas2 blk Kltn,PC sendiri buat hal..
staf kata x bole repair..
seminggu jgk la tgu PC lain,
ini baru bole duduk berinternet..
ish2..mcm2 citer dlm blog ni ya!
rindu nk msk Teholimausuam ni..:)
aku pn bnyk nk share..
citer raya x kot..
lgpun gambar2 tu dh 'slmt' dlm pc lama yg dh rsk tu!
kwn ko yg kt Korea tu dh dpt x serunding tu?maklum..nk habis raya ni esok..

al-qamar said...

astaghfirullah! zana, aku lupa nak inform ko pasal serunding ek? alhamdulillah serunding tu selamat sampai ke tgn penerima kat korea lebih kurang seminggu lps ko pos aritu :)

pc buat hal ek? pening kepala kan, especially bila time tu la kita ada benda urgent nak kena buat...

nnt jgn lupa update blog ko ek. aku pun tertunggu2 nak baca cerita ko (wpun kdg2 aku jadi silent reader je :D)

CATZ said...

eh..ada ek org mereng cam ni...
eheksss..gilo...psycho nyaaa..
gambar aku pun pernah kena curik..tapi gambar air minuman je..so malas nak amik pot sgt....uhuks...kena buh watermark besor2 kat tengah2 muka ek..
aku punya buh water mark kat bawah, tapi org tu edit dan potong...
siot ek./..

fndrocka said...

comel anak dia

Bantulah Saudara Kita di Palestin. Boikot Israel!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin