Monday, January 18, 2010

SMS terbodoh dari orang yang paling bodoh

Pagi ni aku dapat satu SMS dari 013-4867463 (sorry, aku memang sengaja nak tayang beso2 no dia kat semua orang yang terbaca entry ni) yang berbunyi:

'Sepi? Masa terhad shj. Nikmatilah video kejadian perhubungan pasangan yg aneh & hebat kawan saya semalam. Taip ON SIA htr msg ke 32688.'

Bodoh kan SMS tu?

Orang cakap jangan layan, buat bodoh je kat SMS ngarut camni. Memang aku buat bodoh je, tapi sebelum tu, aku kasi reply la sekali, hehehe...

'Wahai encik agen freemason-illuminati (Tah2 dia ni tak tau pun apa benda alah ni, haha! Biar dia study sikit, daripada dok menipu orang suruh tengok benda2 lucah kan), btaubat la. Dunia dh nk kiamat, msh xsedar2 lg? Aku dpt sms mcm ni lg, awas!! Buat report polis la jwbnya! Faham?!'



Image Hosted by ImageShack.us

9 comments:

catz said...

eh..aku dpt SMS yang sama pagi ni..ayat sebijik cuma no penghantar lain..no nya 019 4055323

ko punya taip ON SIA kan? aku punya taip ON VFF tapi hantar ke no 32688 no yg sama.
crazy..
aku pun sakit hati.
bleh mintak suruhanjaya komunikasi siasat no ni..

Sidratul Muntaha said...

samalah dah kena
entah ape2 ntah..
geram tol
biar penuhkan inbox jer..
camner ler boleh terbabas menda nih?!!

Ibu Aimy said...

haah la awak.. saya pon ada dapat msg tu malam tadi.. sengal jek.. abiakan jek la

al-qamar said...

catz, dah buat aduan dah pun ke SKMM. diorang nak amik tindakan atau tak, terpulang le. yang penting kita dah buat apa yg termampu :D

al-qamar said...

ayu, tu la kan? cemana boleh terlepas tah sms ngarut camni???

kdg2 rasa mcm service provider kita ni dok jual nombor2 kita semua kat third party, cthnya mcm org2 mengong camni lah.

al-qamar said...

mas, awak pun dpt gak??? apsal org bangi/kajang bleh dpt sms yg sama time/hari lebih kurang sama ek?

pelik betul la...

apa2 pun, aduan telah dibuat, muahahahaha!!!

xeRoxiaTTe said...

saya ngan hubby pun selalu dpt msg mcm ni..tambah2 masa saya pakai no. prepaid dulu.mmg buduss org yg nganta sms tu..rs nk sepak je.

zatur rawihah kamaruzaman said...

saye pun sokmo dpt!

Peninjau Dunia said...

kadand kadang susah nak trace pasal depa guna routing number, guna kaedah ala-ala proxy server macam kat internet tu.lagi satu kalu siasatan nak adiambil,mrk kena kumpul bukti banyak giler,baru leh wat tuduhan, if not, pihak pendakwa kena balik.sebab tu la kes kes macam ni selalu silent je, pasal takde sapa nak wat keja, coz memasing dok sibuk buat keja apa yg perlu je,pendapat aku je la.hoho

Bantulah Saudara Kita di Palestin. Boikot Israel!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin