Tuesday, December 22, 2009

Pengumuman penting!!!

Dengan bangganya ingin mengumumkan

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

jeng jeng jeng...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

aku berjaya menderma darah buat kali pertama hari ni!!!

Gumbira!

Mintak maaf la aku agak jakun di sini sebab dah beberapa tahun aku teringin nak derma darah tapi berat badan yang terlalu underweight tak mengizinkan. Tapi tahun ni berat aku dah lebih daripada cukup, medical history & blood pressure pun cun, so apa tunggu lagi!!!

Dulu2 masa aku masih underweight, aku bernazar untuk menderma darah once berat dah cukup. So kiranya blood donation kali ni untuk bayar nazar la gitu :)

Staff dari Pusat Darah Negara datang opis aku sempena Hari QSHE yang berlangsung hari ni, so tak payah aku nak gi jauh2.

Speaking of Hari QSHE, Q=Quality, S=Safety, H=Health & E=Environment. Tapi yang tak sukanya, ada orang terjatuh dalam dewan pagi tadi sampai menyebabkan tulang kat tangan dia retak. Dah tak pasal2 masuk sepital kena pakai cast. Nak tau sebab apa jatuh? Sebab lantai parquet tu tak sempat di polish, cuma di wax je, so jadi licin gila. Even aku yang pakai kasut flat ni pun kena jalan hati2, apatah lagi kakak2 & adik2 vogue yang pakai high heels kan?

Haaa.... Fail dah safety kat situ.

Isk isk isk...


Image Hosted by ImageShack.us

4 comments:

munirah said...

tahniah...sy smpai skrg dh layak menderma lg..dah tiga kali memvuat cobaan menderma..katanya tekanan rendah..huhu..sob..sob..

al-qamar said...

takpe... ada rezeki nanti insyaAllah dapat la derma.
saya sejak tahun 1999 tak layak (berat tak cukup, low BP, low Hb), tapi alhamdulillah skrg dah ok, hehehe...

fndrocka said...

elok sangat lah tu menderma darah...sharing is caring.darah kalau byk2 pun kang darah tingi pulak.huhu

anyway..tahniah kerana memahami aku...huhuuhuhu

al-qamar said...

ya betull!! lagi pulak skrg ni bekalan darah kat PDN semakin kritikal. jadi, marilah kita menderma darah secara berjemaah...

sama2 fndrocka... hehehe

Bantulah Saudara Kita di Palestin. Boikot Israel!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin