Tuesday, June 30, 2009

Yeaaaa pandai!!!!

Last Sunday, aku & my significant other pergi ke rumah adik iparku kat Taman Melawati sebab ada makan2 sempena birthday anak dia. Nama birthday boy - Addin.

Addin ni sebenarnya baru masuk 3 tahun, tapi bijaknya lah budak ni... Kalau aku ada anak nanti, kalau boleh nak anak aku sebijak Addin :) Apa2 pun, tetap akan bersyukur walau macamana pun sifat anak aku nanti, insyaAllah...

Addin dah hafal 1-10 dalam Bahasa Melayu & English, dah kenal huruf rumi (huruf jawi sedang menyusul), dah hafal ayat Kursi, surah Yassin ayat 1-10, dah hafal doa makan, doa nak tidur, doa bangun tidur, doa naik kenderaan, etc...

Maknya kata, dia rajin tengok CD yang ada kartun atau budak2 kecik menyanyi nasyid doa2 tu.

Addin ni halus je budaknya, compared to sepupu dia nama Harraz yang umur setahun setengah (anak kakak ipar), memang Addin ringan. Siap boleh tergolek lagi si Addin tu kalau Harraz peluk dia, hehehe...

Suka betul dia dapat toys dari mak2 & pak2 sedara dia.

Aku & my significant other bagi blocks yang ala2 Lego tu, tapi yang kitorang beli lagi besar saiz bloknya. Bukak je, terus suruh my significant other buat raksasa, haha! Agaknya nak bagi mainan otromen dia fire kat raksasa tu kot...

Addin memang suka kalau orang nyanyi lagu birthday untuk dia, siap suruh nyanyi ulang2 lak tu. Abis nyanyi, dia la yang paling gumbira, tepuk tangan sambil jerit, "Yeaaaa pandaiiii!!!!".

Maksudnya dia la yang pandai :D

Tak sempat nak amik gambar makanan, cuma sempat rakam aksi si kecik ni je... Sorry, video ni tak berapa clear la pulak.



Makanan yang ada hari tu - nasi ayam (adik ipar buat), pizza (beli je...), ice cream cake (adik ipar sorang lagi buat) & melon punch, yummm!!!


Image Hosted by ImageShack.us

2 comments:

Sidratul Muntaha said...

salam
mak moon
ank skunk mmg pndai2 ler
cam aqil
dh thu azan masa umur 11 bulan
ckp awoh.awoh klu ade azan
mean Allah.Allah
tahu sorokkan remote klu ayu tgk citer dia tak suke
hiihihih
gigit bahu ayu or pukul muka sam klu tak dpt something
even worse dai akn majuk n sehari suntuk takmo mkn
just bf jer
then
klu org mrh2 dia ker or ckp kasar
dia akn ignore org tu even org tu ajak main2 dgn dia
mgm ank skunk bijak2...

kakyong said...

wah pandainya.. baru 3 tahun dah pandai mcm2...
fikri dah 3 tahun lebih, tp baru nak menapak kenal huruf.. silap ibunyer lah, beranak rapat2, sampai tak leh nak tumpu pd anak2 (masa sblm berhenti kerja setahun dulu)...

Bantulah Saudara Kita di Palestin. Boikot Israel!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin