Saturday, September 5, 2009

Yang mane nampak paling sedap


Wahhhh!!! ni first time nak mencuba nasib masuk online contest yang dianjurkan oleh blogger tegar, iaitu Miszmama. Nama contest ni 'YANG MANA NAMPAK PALING SEDAP'. Tatau la ada ong ke idak nih, tapi tak salah nak mencuba kan, hehehe...

Pemenang contest ni boleh pilih hadiah sendiri tau. Hadiah2 boleh dipilih kat http://busana-lovelyshop2u.blogspot.com atau http://little-gugugaga.blogspot.com. Best kan? Aku sangat sukaaaaaaa.... :D

Siapa2 yang nak join, sangat2lah dipersilakan. Mari kita memeriahkan contest ni, bagi terliur semua orang yang tengok gambo2 makanan tu :)

Cemana nak join? Sonang jo milah oiii... Kat bawah ni aku quote kata2 Miszmama.

"Uols masaklah makanan..ape jenis pun untuk berbuka puasa. Lepas tu uols hias cantik2 untuk serving time berbuka tu. Uols letaklah rumput2 sikit guna parsley ke, salad ke, timun ke, carrot ke, tapi yang penting mesti cantik dan nampak menyelerekan.. Sampai orang yang tengok pun boleh meleleh air liurnye...puasee weh!!!"

Sudah baca? Senang je kan? Apa tunggu lagi, join la cepat2!!! Tarikh tutup 10 September minggu depan. Tinggal lagi 5 hari je weiii!!! Nak tau lebih lanjut2 syarat2 contest ni, korang boleh klik kat gambo contest kat atas tu ek.


Oke, sekarang ke gambo makanan. Nyum nyum!!!

Sebenarnya ni menu berbuka masa first day puasa hari tu. Takpe kan Miszmama? Asalkan dalam bulan puasa, ye tak... :)

Menu simple je nih - Nasi minyak bersama ayam masak merah & acar kobis.



Petang tu macam ala2 confuse sikit nak masak apa. Tapi my significant other bagi idea supaya masak special sikit, maklumlah first day puasa, & weekend lak tuh. So terhasil la nasi berlauk ayam & acar macam dalam gambo kat atas nun...

Saya memang le tak reti nak menghias2.. Lagipun masa tu last minit dah dekat berbuka baru siap masak, so memang tak sompek la nak decorate beria2, setakat tabur bawang goreng je... Tu pun nasib baik sompek snap gambo sebelum selamat ditelan, hehehe... Adakah gambo ini nampak menyelerakan? Rasanya marbeles la yang pastinya (Eh, ni masuk bakul angkat sendiri nih!), paling2 tidak pun untuk tekak kitorang berdua la...

Kalau saya menang kan Miszmama, boleh tak saya nak tudung ni sebagai hadiah? :D

Tudung hitam senang masuk dengan mana2 baju...

Pastu kan, saya rasa lagi mudah kalau buat 100% pilihan penganjur. Kalau idak, penat jugak nak berkempen :D


Image Hosted by ImageShack.us

4 comments:

kakyong said...

munira,
kenapa ayam masak merah tu tersembunyi... ;)
gud luck ya...

al-qamar said...

dia malu2 kucing kak yong :)

good luck utk kak yong juga...

MiszMama@Haslinda said...

dah check, baru pertama kali dengar acar kobis..selalu makan acar timun je..menarik!

miela77 said...

salam kenal..amboi sedapnya..nak sikit..meh ke blog, tukar2 cite..

Bantulah Saudara Kita di Palestin. Boikot Israel!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin