Thursday, January 29, 2009

jangan boikot KFC? - sambungan

I still haven't got their (KFC) answer. Hmmm... Adakah mereka ada sesuatu yang ingin disembunyikan? Or are they just plain busy??? Aku memang selalu paranoid dan selalu pandang serong kat sesuatu benda yang tiada klarifikasi, hehe. Tapi... Ahhhh!! Aku tak kira, aku nak boikot jugak! And I have my own reasons for doing that oke...

1. Yuran penggunaan nama itu, adakah seposen dua setahun? Aku rasa surenya berbelas ribu, if not berpuluh ribu atau beratus ribu, kan? Agak2nya yuran penggunaan nama tu gi ke mana ek? Haa.. Jawab jangan tak jawab!!!
2. Mulai sekarang, aku nak cuba avoid US (& Europe & Israel yang seangkatan dengannya) products whenever possible. Kedengaran seperti terlalu ambitious kan aku ni? But I will try my best, insyaAllah... Berjaya atau tak, itu tak penting. Yang penting, kita ada usaha untuk membantu saudara2 kita di Gaza, walau sekecil mana pun usaha tu...

p/s: haiii.... bila la RFC nak bukak branch kat Klang Valley ni...

4 comments:

~HaZeL~ said...

Aku pun ngah mengajar diri memboikot brgan US, Israel n yg bersekongkol dgn nye. Last week aku tgk al hidayah kt tv3, xde istilah boikot ikt musim-maksud nye boikot ni adalah sepanjang hayat kita. Jahil betul aku ni. Aku rasa berdosa sgt coz selama ni aku dh menyumbang kearah keruntuhan palestine especially. Wpun WWW ni org barat py, bg menyedapkan hati, we can used it to promote peace n love among muslims. Ok x mcm tu?

nurulzia said...

dear, i mkn je kfc tu..hehehehe..erm, yes for sure u can link it to mine..it's my honoured..thanks..

Jospecky a.k.a. JoaNnA said...

mek.. dah tag ko tau!
skrg ni facebook tak leh buka tau..
menteri aku tak bagi daa..

Sidratul Muntaha said...

hmmm
seb baik ler den ni jenis dh tak minum air gas,mkn luar,mkn fastfood ker once dah kwin ni.yup Hazel..klu nk buat sesuatu tu mmg kena seumur hayat.mcm hukum dlm agama.kena komitted.apapun..mudah2han Allah terima uasah kita ni dlm membantu sedara2 kita di sana.Insyaa Allah!
Mak Moon..ayu dh tag mak moon.nnti amik kat blog neh?

Bantulah Saudara Kita di Palestin. Boikot Israel!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin